EMBLÉMÁZÁS

 

Promóciós igényei megvalósítása érdekében különféle nyomtatási technológiát biztosítunk, a hagyományos módszerektől a legkorszerűbb digitális technológiákig. A következő útmutató célja, hogy rövid áttekintést adjon emblémázási technikáinkról és segítsen megérteni, melyik a legmegfelelőbb a kiválasztott termékhez.

 

SZITANYOMÁS
 

A szitanyomás egy olyan emblémázási mód, melynek során a festékanyagot a nyomósablonon (szitán) keresztül engedjük át. Ezt egy fényérzékeny réteggel vonjuk be, melyre a méretarányos méretű filmet rávilágítjuk. A fotókémiai eljárás után a nyomósablon festékáteresztő és nem eresztő részekre tagolódik, mely így biztosítja a kívánt motívumot. Több színes emblémáknál fehér alapbevonat felvitelét javasoljuk az élénkebb színek elérésért. Ez az emblémázási mód sík felületeken alkalmazható. 

 

DIREKT NYOMÁS

A direkt nyomás során a tintacseppeket a fúvókákon keresztül közvetlenül lövi a termékre a nyomtató (hasonlóan egy tintasugaras nyomtatóhoz). Normális esetben az UV fény alatt száradó színek nagyon erőteljesek. Kisebb mennyiségek, bonyolultabb, színátmenetes grafikák és sík felületű termékek esetében előnyös. 

 

SZUBLIMÁCIÓ

A szublimációs nyomtatás egy színes, digitális emblémázási technika fényképminőséggel. A mintákat speciális tintával nyomtatjuk transzferpapírra, majd a termék felületére vasaljuk. A szublimáció csak világos színű poliészter és szublimációs bevonatú termékek esetében alkalmazható.

 

DIGITÁLIS TRANSZFER NYOMÁS

Az emblémát hőre érzékeny papírra nyomtatjuk, majd méretre vágjuk és végül vasalással visszük fel a tárgyra. Előnyei az éles kontúrok és a kiváló színilleszkedés. Kis darabszámú rendelés esetén javasoljuk.

 

GÉPI HÍMZÉS

A digitalizált művelet során számítógépes program vezérli a hímzést végző tűt. Akár 10 különböző szín is alkalmazható egy művelet során. Ez a magasfokú részletesség majdnem minden típusú textilián kivitelezhető. Fontos megjegyeznünk, hogy az embléma bonyolultsága befolyásolja a hímzés árát, mivel öltésszám alapján kell számolnunk.

 

TAMPONNYOMÁS

Az emblémáról készült sablont feltöltjük az igény szerinti festékkel. Miután ez megtörtént egy szilikonos gumi tampon viszi rá a tárgyra a logót. A gumitamponok különböző méretben és formában készülhetnek, melyek biztosítják az emblémázást szinte minden felületre, legyen az akár sík vagy ívelt felület.

 

DOMBORNYOMÁS

A folyamat során egy, az emblémáról készült vésetet préselünk az anyag felületére. Színes fólia használatával színes nyomatok is készíthetők. Ezt a technológiát többnyire bőr és műbőr termékek emblémázása során alkalmazzuk. 

 

LÉZERGRAVÍROZÁS

Ebben az esetben lézersugarat használunk az embléma felvitelére. A folyamat igen sokféle anyagon alkalmazható. A számítógépes vezérlés biztosítja a tökéletes reprodukciót. A végeredmény mindig a gravírozandó felület függvénye. Színes gravírozás azonban nem kivitelezhető.

360°-OS GRAVÍROZÁS

A gravírozás újabb lépcsőfoka, korlátlan lehetőségeket kínál. Köszönhetően a forgató egységnek, az embléma 360 fokban gravírozható a terméken. Igazán figyelemfelkeltő! A technológia henger alakú termékek esetén alkalmazható, mint például: termoszok, termoszbögrék. 

argep.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac simplepay_hu